Freetimeyachting
- 1674 -

Wat moet je absoluut bezoeken in de Vercors?

Geplaatst op 4 november 2017 door Mathias

Als we het over Vercors hebben, zijn we geneigd te denken aan het culturele en natuurlijke erfgoed dat dit deel van Frankrijk in zijn ingewanden achterlaat. Als u van plan bent een verblijf op camping Vercors te plannen, trakteer uzelf dan op de bezienswaardigheden en bezienswaardigheden die duizenden bezoekers elk jaar fascineren. Dit zijn toeristische locaties die de stad niet alleen trots maken, maar ook de nieuwsgierigheid en cultuur van meer dan één persoon opwekken en ontwikkelen.

Ben je een beginner en heb je geen goed begrip van deze gebieden, die de essentie van Vercors vertegenwoordigen? Maak je geen zorgen. Dit artikel neemt je mee om de plaatsen te ontdekken die je absoluut moet bezoeken in de Vercors.

Geniet van een bezoek aan de grotten van Vercors

In Frankrijk is Vercors een van de gebieden die alle records breken als het gaat om ondergrondse omgevingen. Het zal daarom nodig zijn om dit soort bezoeken niet te laten ontsnappen, vooral als u langskomt.

De grot van Thaïs

Hier is een grot die voor zichzelf spreekt en je een diep verhaal vertelt dat teruggaat tot de prehistorie. Het is inderdaad een 15.000 jaar durend avontuur aangeboden door de doolhoven van de Thaise grot. De sporen achtergelaten door het ondergrondse water worden weerspiegeld door de rotsen, ontdek deze kunstwerken op slechts een paar kilometer van uw camping Vercors. U zult plezier hebben om hun sculptuur te beschouwen met verschillende kleuren. Terloops moet worden toegegeven dat deze grot een van de kleurrijkste van Frankrijk is. De bezoeken aan deze grot duren 1 uur en worden gedaan via een gids op de afgesproken tijden.

De Luire-grot

Als u een echt pittoreske plek wilt bezoeken, heeft de Luire-grot alles wat u nodig heeft om u aan te trekken. Het wordt beschouwd als de grootste opwelling ter wereld, een verdienste waarop de Vercors kan bogen. Inderdaad, de Luire-grot bevindt zich op Le Passage 26420 Saint-Agnan-en-Vercors. Tijdens de rondleiding van een uur kunt u de prachtige en imposante holte ontdekken die het verbergt. Het begint allemaal met je brandende kaars die tijdens de verkenning als licht zal dienen.

De grot van Draye Blanche

Deze grot, waarvan de geschiedenis zo oud is als de wereld, bevindt zich op 26420 La Chapelle-en-Vercors. Ja, dit is een echt overblijfsel dat zeker liefhebbers van geschiedenis zal aanspreken. De grot Draye Blanche is inderdaad een ruimte waarvan het bestaan ​​ongeveer 5 miljoen jaar teruggaat, genoeg om de afgunst van zijn bezoek op te wekken. Bovendien krijgt u de gelegenheid om te genieten van een restaurant, een winkel en een prehistorisch park.

De grot van Choranche

De grot van Choranche bevindt zich in de Gorges de la Bourne, meer bepaald in het midden van Pont-en-Royans en Villard de Lans. Tijdens een rondleiding in deze grot kunt u het ondergrondse universum waarderen dat daar verborgen is. De holtes geven een simplistische schoonheid af met kristallijne effecten en het zijn niet de sprankelende galerijen die u niet onverschillig laten.

Musea, het andere kader voor een succesvol bezoek

Het is duidelijk dat uw bezoeken niet beperkt kunnen blijven tot de grotten. Naast geologie biedt Vercors een culturele geschiedenis die je via verschillende musea moet kennen. Slechts twee, de meest populaire, worden hier onthuld.

Het water museum

Het is op Pont-en-Royans dat dit pittoreske museum opent voor bezoekers die de ruimtes betreden. Je hebt een redelijk rijk assortiment met thema's die voor zich spreken. Een van de meest populaire thema's zijn de watercyclus, natuurrampen, water in het lichaam, enz. Kortom, het is een kader dat u een sensationeel bezoek garandeert met sterke emoties zoals het thema over oceaanduiken in 3D.

Bovendien is het watermuseum de ideale gelegenheid om het water van het Vercors-massief en dat van de wereld te ontdekken. Dit alles zal plaatsvinden in de tentoonstellingshallen van het museum. Je kunt zelfs 3D-films bekijken zoals de 20.000 League Under The Sea-film. Eindelijk kunt u uw bezoek beëindigen in de typische waterbar om te genieten van de beroemde collectie van 1.700 flessen van het museum.

Het Heritage House

29 jaar ervaring, dit is wat dit museum achterlaat in het hart van het dorp Villard-de-Lans. Het profiteert van de locatie van het oude stadhuis en sinds de renovatie hebben bezoekers recht op een museum dat straalt van collecties. U zult de grote geschiedenis van de 4 bergen in de regio en de kunstcollecties ontdekken in een van de twee tentoonstellingsruimtes op de begane grond. Er moet ook worden opgemerkt dat het Heritage House bestaat uit twee verdiepingen die elk verschillende tentoonstellingen bieden.

Blog

  1. 12 Oct. 2022Welke camping in Argelès-Sur-Mer met directe toegang tot het strand moet je kiezen?823
  2. 22 Juin 2020Huur gemakkelijk uw boot24022